Minimalissimo


In the area of Bruges in Belgium, the local architects Benny Govaert & Damiaan Vanhoutte designed Villa Roces, a family house and a conceptual home. The oblong terrain and the wooded surroundings led the architects to the designing solution of a wide glass box with a high degree of transparency in order to provide a response to the minimum light. A big wall along the house was also built for the same reason: the intention to reflect the light and the presence of the forest.

The design of the interior follows the overall visual pavilion impression too. The two levels of the house are developed in such a way to maintain and intensify the idea of the box while white, clearly defined boxes form the interior space, incorporating the structure elements and reflecting the light.

Photography: Tim Van de Velde

 

You may also enjoy...

Pinterest

  1. Nice idea maybe too much exposed not one side. Beautiful interiors but the coolest thing is the swimming pool around the house, a useful modern castle moat :)

  2. Wow! Love the light, materials and details. And of course the swimming pool! thanks for sharing!