Minimalissimo


Norwegian Reiulf Ramstad Arkitekter recently finished a National Tourist Route Rv 889 in Havoysund, Norway. The objective was to magnify visitors’ experience of walking from the roadside down to the seaside. The winding concrete ramp does not only allow universal accessibility but becomes an integral part of the journey. It slows down visitors in a measured, restrained approach and brings out the awareness of one’s surroundings within the remoteness of a place.

Located in the extreme north of Norway, in a landscape almost lunar in its barren and inhospitable beauty, the facility should ideally be completely self-sustainable in terms of power input and waste output. The general notion was to create a human detail in the vastness of the landscape that is as timeless as the landscape itself and that brings attention to the relationship between the duration of experiences and the hugeness of the spatial circumstances. 

I would love to walk that path in slow, measured and restrained steps as the architects intended, wouldn’t you?

 

You may also enjoy...

 

Share this article on Twitter , Facebook or Pinterest !