Minimalissimo


The architectural practice OSA/KHBT has delivered a really interesting and prolific solution to connect 2 separate living units addressing the height restrictions between the change in levels of this project, Balfour Place, located in Mayfair, London. This has resulted in a meandering ribbon which becomes an inherent part of all main functions of the flat: Kitchen, Stair, Circulation and Bathroom.

I really appreciate the decision to use the one material of walnut timber as a continuous ribbon throughout the space because not only is it a design statement in contrast to the white minimalist apartment, but also because the timber is used both as structure in the stair and passageway as well as surface finish in the kitchen countertop and bathtub surround. The interior spaces have been carefully thought out as in which parts of the walnut ribbon get concealed for private or public uses, allowing it to stand out against the frameless openings. This is a really elegant concept that’s been executed beautifully.

Photos by Johannes Marburg.

 

You may also enjoy...

 

 

Share this article on Twitter , Facebook or Pinterest !