Abercorn Place

Abercorn Place is an refined home renovation in London. Designed by Paolo Cossu Architects in collaboration with MB Design Studio, this stunning residence is located in a classic Victorian townhouse. The renovation modernised the home while retaining the charm and elegance of its Victorian ancestor.

The home is sprinkled with unexpected material combinations and finishes, such as Carrara marble and unpolished concrete. The kitchen is a wonderful example of how the materials flow together expertly: a marble backsplash sits beside glossy cabinetry while a concrete island and wood floors ground the space. These materials are repeated throughout the interior in different combinations. The repetition of materials, as well as tall ceilings, open stairwells, and hidden doors, creates the feel of connectivity in a traditionally segmented floor plan.

This artful approach to the materials palette creates a rich and dynamic dimension in every room. The gallery-like feel of the home is amplified by the diffused natural light present throughout the dwelling. Abercorn Place is proof that designs don’t need to be complicated to be luxurious.