Plus House

High in the Izu-San hills of Japan sits this amazingly simple house called Plus by Mount Fuji Architects Studio.

The brief was to design a house that sat ontop of the landscape, proving a difficult task considering the complex topography of the mountain.

Perched on a peak overlooking the Pacific ocean, these two perpendicular rectangle boxes sure stand out against the green tree tops and the surrounding traditional Japanese architecture.

The inside is just as clean, featuring a white and cool grey interior complimenting a minimalist take on furniture and fittings. The use of large windows emphasizes the weightlessness of this house, whilst recognizing the Japanese design rule of 'bringing the outside in'.

Create an Exceptional Website
Perfect Basics
Live More with Less
The Creators Network
Listing All Things Minimal
Webflow Created with Sketch.
No-Code Website Builder