D&V Concept Store

D&V Concept Store is a Retail project designed by Swedish architecture team Guise.  The volumetric interior is the result of duplicating every display surface 4 times, clever syncing a multi-level table, floating shelves on a console system and window platforms within this would-be shop. As described by the architects:

The first step in the process was to take an area of 400×400 mm and extrude it and let it grow to 800×800 mm, then to repeat the process until a desired height has been reached. The demand for flexibility was met by introducing a custom made changeable shelf system. A system of L-profiled beams were designed with a perforation running along the beams as a stitch.

It is the sequence of the photography that helps tell an interesting story of the relationship between all these elements of display, especially without any merchandise: solid and void, heavy and light, slender and massive, grounded and floating. I love the fact that such simple, minimal forms can create such a dynamic space.

Information courtesy of Guise. Photography by Brendan Austin.

Product Design Studio
Create an Exceptional Website
Live More with Less
Perfect Basics
Listing All Things Minimal
Webflow Created with Sketch.
No-Code Website Builder