Centro de Informação

The Centro de Informação is a cultural centre built by architecture studio Spaceworkers inside a nineteen-century schoolhouse in Paredes, Portugal. The purpose of the structure is to provide information to tourists and serve as a venue for exhibitions and educational events. The all-black insertion is comprised of two volumes—an auditorium and an information desk/store, separated by the space in between, also painted black. The shape of the new centre mirrors the geometry of the existing building, creating a dialogue between the two. Architect Rui Dinis explains:

We wanted to preserve the identity of the place with our intervention. We didn't want to lose the shape of the ceiling, so we chose to add a kind of replicating structure. The white creates the atmosphere, the black gives some form and the activities of the space will bring the other colours.
Architects built a modern complex, that is respectful of the space it occupies, achieving beautiful synergy between the old and the new.
Create an Exceptional Website
Perfect Basics
Live More with Less
The Creators Network
Listing All Things Minimal
Webflow Created with Sketch.
No-Code Website Builder