Project M

Project M is a pavilion with an undefined function. Completed in 2014 by Toulouse based architecture studio PPA, the structure was designed to hold a variety of programs. The space can exist as a living area, yet can also host receptions, meetings, studios, or exhibitions.

The pavilion is composed of three intersecting boxes with a central courtyard. Due to the dynamic purpose of the space the rooms are not identified as having a specific program. Any room can be a bedroom, office, or gallery. The service of the spaces are entirely dictated by the occupant. An enormous sliding door exposes the interior to a paved terrace, thus creating a further gathering space outside.

While some may see the industrial aesthetic of Project M as contrasting with the natural environment, I see the two as merged collaborators. The green surroundings add a softness to the metal and glass structure while the new-fashioned design lends a distinctly modern vibe to its backdrop. Project M transmits an ambiguous yet striking architecture that seeks to redefine the old adage "form follows function."

Create an Exceptional Website
Perfect Basics
Live More with Less
The Creators Network
Listing All Things Minimal
Webflow Created with Sketch.
No-Code Website Builder