Vallvidrera House

Situated in Vallvidrera, a stunning Barcelona neighborhood with excellent views of the city, Vallvidrera House lies on a small land between a valley and a pine forest.

This beautiful and totally white single family home was designed by Barcelona-based studio YLAB Arquitectos and was built to cover the maximum amount of square footage on a tight budget, while at the same time positioning the house for great views and to maintain absolute privacy. A smart solution with incredible effects.

The structure is a single and compact cube that consists of three levels. The geometry of the volume directly reflects that of the sloped land it sits upon. The façade is covered in a white finish on all surfaces including the roof. The windows are flush with the façade creating a smooth surface. A fine perforated steel fence surrounds the low end of the land.

I love how this white cube sits low on the ground in perfect balance with its surroundings and nature.

Photography by Marcela Grassi.

Create an Exceptional Website
Perfect Basics
Live More with Less
The Creators Network
Listing All Things Minimal
Webflow Created with Sketch.
No-Code Website Builder