Light Cube House

Light Cube House is a live/work space located in Tokyo. Designed by Sampei Junichi of Tokyo architectural office A.L.X., the house features a practical floor plan and simple yet stunning aesthetic gestures.

A clean distinction between public and private spaces is achieved by splitting the functions to different floors. The first floor consists of the office and showroom, displayed widely through double-height windows. The living spaces are situated on the upper floors, where a choicer window placement provides light while maintaining the family's privacy. A cantilevered balcony juts from one side of the home — a dramatic detail that connects the second floor to the outdoors.

Plenty of sunlight flows into Light Cube House from the various windows and skylights throughout. The result is a bright home where the sun's rays and shadows become a part of the decor. All this natural light reflects off the gleaming white walls, while polished chrome fixtures provide a touch of sparkle. Artful furnishings are carefully placed alongside several built-in features. The thoughtful choice of decor enhances the architecture rather then drawing attention away from it.

Create an Exceptional Website
Perfect Basics
Live More with Less
The Creators Network
Listing All Things Minimal
Webflow Created with Sketch.
No-Code Website Builder