Bolton Residence

The small and secluded Bolton Residence is located in Eastern Quebec. Designed by the Canadian based firm Naturehumaine, this elegant home focuses on nature and simplicity. The structural form takes its shape from the traditional barns in the region, yet this vernacular is interpreted in a distinctly modern way.

Two large rectangles, positioned one on top of the other, form the structure of the home. The top rectangle cantilevers slightly out from the lower, allowing the house to feel as if it is floating along the mountainside. A dark exterior distinguishes the structure from its often snowy landscape.

On the interior, long and narrow windows wrap the living room, flooding the home with stunning views of its mountainous setting. The fireplace is uniquely positioned in a media cabinet, which also provides storage. Accents of wood and black create a dynamic interior, bringing depth and light to the small space. This color scheme continues in the bedroom and in the dark tile of the bathroom. Bolton Residence may be small, but it is not short on style.

Photography by Adrien Williams and David Dworkind.