Casa Spodsbjerg

Casa Spodsbjerg is a family summer home on a rocky beach in Denmark. Completed in 2010 by Arkitema Architects, this house is designed to take advantage of the views and characteristics of its site. The structure is composed of two staggered volumes on a concrete foundation. One volume houses the living rooms while the other holds the bedrooms and bathrooms. The living room utilizes floor to ceiling windows to achieve an unbroken view of the sea and beach. The bedrooms are on the second story and are more shielded, allowing for a quiet and peaceful place to rest. Casa Spodsbjerg uses a limited number of materials in its design. Concrete is used for the base and internal forms, the floors are a light hardwood, and the ceilings covered with a warm, slatted wood.

This home is the perfect beach dwelling. I love how the two forms work with the geography of site to maximize the views of the surroundings. I particularly enjoy the way the materials work together in this structure. The light hardwood floors blend with the exposed concrete and are reminiscent of the sandy shore outside. The slatted wood ceiling warms the space and gives it a more natural feel. What more could one want in a summer home?