Cave House

This simple Japanese home may not look like much from the street, but step through its metal facade and everything changes. Cave House, designed by Kento Eto Atelier Architects, features a metal frame that is guarded and impervious on the street side, but open and welcoming in the back of the home. Just inside the structure’s entrance is a narrow garden, lit by a large opening high on the front facade. Sliding walls connect the living room to the garden, creating an indoor-outdoor style environment. These same walls are used in the rear of the home to link the first floor with a backyard meadow.

Three bedrooms are located on the second story, accessed by a thin metal staircase. Two of the bedrooms possess a large window overlooking the garden. The third incorporates a mini balcony.

My favorite pieces of architecture are those which blend the built and natural environments. Cave House is located in a residential neighborhood, but it showcases the same union with nature as a house built in a forest. This home proves that one does not need a site in the middle of the woods to design a structure with a strong relationship to the outdoors.