Chiang House

Chiang House is a new apartment located in Hsinchu City, Taiwan. Designed by 2books Space Design, the dwelling features a great room style floor plan with a focus on simple, comfortable living.

Due to restrictions imposed by the apartment building, 2books was limited in their ability to greatly modify the floor plan. The design therefore focuses on placement of furniture, colour scheme, and the addition of architectural elements. The house is elegantly arranged to accommodate a full kitchen and eat-in island, a six person dining table, and a living room. Glass doors provide separation of rooms while still making the space feel open and airy. Trimmed in black, accordion style doors lead to a gathering space off the main room. These doors are easily one of the signature features of Chiang House.

The house is styled in a simple colour scheme of various greys and white. While many tones of these colours are used, the design feels united by the limited palette. The furniture was also chosen with select colours in mind—light wood and cognac leather mingle with the more neutral grey and white pieces. The accent of caramel colours in the dining table, bar stools, and lounge chairs add warmth among the cool tones of the interior architecture. Stainless steel accents, applied to the kitchen island, adds just the right amount of shimmer to the room. Overall, Chiang House is a cozy space any city dweller would be lucky to call home.