Espace St-Denis

Espace St-Denis is a contemporary apartment located on the ground floor of a building in Montreal, Canada. Designed by Anne Sophie Goneau, this home aims to highlight the building’s raw materials. The exposed brick wall and structural steel frame were found during the renovation of the apartment. These existing features provide the home with visual focal points. The interior of the home is void of opaque walls. There is, however, a glass wall which divides the bedrooms from the living room. This wall provides a boundary while making the apartment feel open and airy. It also allows the bedroom’s exposed brick wall to be viewed from every room.

The kitchen is the predominant feature of Espace St-Denis. It spans almost the full length of the apartment. I love the mix of black, white, and brick in this space. The long black counter-top is a simple and functional piece, while the white tables blend with the floor and ceiling to create the illusion of wide open space. Epsace St-Denis is a small apartment with big style.

Photographs by Adrien Williams.