GAPs Works House

A peculiar name for an equally peculiar house. GAPs, by NRM-Architects, is a rectangular residential abode located in Aichi, Japan designed for an elderly and younger couple. In reference to the generation gap, the name also refers to the architectural layout of the three-story home. The levels were segregated to accommodate the two couples comfortably. The older couple occupy the lower level, while the younger couple live in the second and third floors.

Although the levels are separated, the inner courtyard connects the entire house, as well as the two families, together. The concept is utterly simple, yet there is an indiscernible elegance to how the space is utilized. I particularly enjoy the contrast between the house’s minimal exterior versus the complexity of its surroundings – the electrical wires and a tightly knit, traditional neighborhood.