Hideg House

Hideg House  is a sculptural form emerging from the rocky landscape. Located on the site of a former quarry in Koszeg, Hungary, this wooden structure is the first realized project of the young firm Béres Architects. After three long years of construction, Hideg House is a modern vacation home which merges the natural and built environments.

The single story design features a dark timber frame punctured with windows and natural wood cladding. The rooms are placed to the far sides of the home, while the voided center is a covered patio. The interior is bright, white, and simple. It is a welcome contrast to the dark exterior and busy terrain. All of the rooms are arranged to maximize the views of nature. The cabin overlooks the best of both worlds: one side faces the exposed rock face of the former quarry, while the south side offers a panorama of the forest.

I love the juxtaposition of this design. Pairing nature and man-made structures side by side results in a captivating aesthetic.