Home in Pulle

Minimalism often equates luxury. This home in Pulle, located in Belgium and designed by Contekst, is a project that fittingly channels those two words.

With large windows spanning from floor to ceiling and encompassing the entire house, the greeneries from outside are brought in to reflect against the minimal interior. The white curtains emit an ambience that is both peaceful and spacious. Tactics such as creating a double-heighten space directly above the living room boosts its usefulness and effectiveness. The elongated hallways that take up both the ground and second floors are divided by glass barriers to give a visual connection, yet still separates different kinds of program within the architecture.

The use of materials from oak to grey stones does not pull away the minimalism of the structure, but creates exciting moments, such as the staircase. Perhaps that is my favorite feature of this house, due to its wooden appearance and the indented treating for the handrails.

Luxury and minimalism in this home in Pulle go hand in hand due to the vastness that the latter creates for the former.

Photography by Nils Van Brabant.