In Suspension

Minimalism, one can argue, heightens one’s experience of the details and the surroundings. Not only that, it also creates the notion of multi-functionality of an object or a space. A perfect example is a minimal home in Montréal, Canada called In Suspension by Naturehumaine.

The house, with a rather open floor plan, provides a double-height space in the social area for a physical exercise room with a few corresponding fixtures. That atrium then is utilized as a light bringer for its two sides, occupied with a kitchen and a study room that looks out to the main road. Up above on the second floor are two plywood-cladded boxes, each having a bedroom and a bathroom within. These boxes cantilevered over the social space below, being held up by a continuous black wall, which holds various programs on the inside.

Calling the project In Suspension is similar to creating a minimal house, with the idea of having more than one use. Structurally, the private spaces are suspended above. Functionally, the social space has suspended furniture for gymnastic purposes. Together, the entirety merge together effortlessly to create a minimalism that is both exciting and undeniably beautiful.