Kiritoushi House

Called Kiritoushi House, this small structure in Japan doesn’t reveal much from the street. The front of the home features a dark facade broken only by a sculptural cutout that holds the entrance. Designed by the Tokyo firm Sugawaradaisuke, the house is designed to allow the residents to live in tandem with the surrounding environment. The dark facade allows the home to sit unobtrusively on its site. A large opening in the back of the structure brings in light and connects the home with the outdoors.

The simple forms and materials of the Kiritoushi House create a lovely design that is artful yet not overly fussy. I love how the home appears guarded at the entrance, yet is entirely open in the back of the site. Overall, this is a handsome structure that works beautifully with the natural environment.