Speech Clinic

The Speech Clinic is situated on the ground floor of a residential block in the city of Lisbon, Portugal. The project of the studio MMVarquitecto is based on the creation of a new image and concept for a clinic in the city for a young therapist. Starting from a small budget, the successful challenge consisted of the reformulation of an existing space into a speech clinic.

This simple and beautiful project is developed as a single space, where the entrance hall is articulated with the main office, where the presence of a mirror is an essential element in the therapy sessions. The possible division of the space is simply obtained by a sliding wall.

The clinic is understood as a place of learning, concentration, where the sound and image are essential elements. An empty space filled with a feeling of depth and vibrations.

Photography by Fernando Guerra.