Taíde House

Situated in a small village in Portugal is the Taíde House, a renovation of an old mill into a beautiful modern home. The house was thoughtfully designed by Rue Vieira Oliveira and Vasco Manuel Fernandes. The structure is relatively small, so as not to interrupt the surrounding environment. The kitchen, living room, and office are located on the ground floor. Two bedrooms sit on the upper level, accessed by a stunning floating staircase.

When looking at the structure, it is easy to determine the old and new. The rough stone base is inherited from the old mill. Everything white is assumed new. The interior, all renovated, uses limited materials: white for the walls, hardwood floors, and marble in the bathrooms. The result is a truly minimal design. Each element of Taíde House is expertly curated, creating a home that falls nothing short of perfection.

Photography by Fernando Guerra FG+SG.