The Corten House

Located in Savion, an exclusive residential area of Tel Aviv, is The Corten House, designed by the architectural studio Pitsou Kedem. In this beautiful house the concrete alternates with Cor-Ten and plays with open and closed spaces, with lights and shadows through a design made of contrasts wisely balanced.

Outside, the concrete is predominant and the robust walls seem to emerge to protect the airy internal areas shaped by the textures of Cor-Ten capable of filtering the external light on the wide openings.

Two floors of regular lines where the use of brown woods is dominant and gives warmth to the interior. On the ground floor, the living rooms are bright and spacious, while on the second floor one can admire the bedrooms, walk-in closet and bathroom. The double height is dominated by a long internal balcony at the upper floor.

On the ground floor there is no continuity between the living area and the courtyards that lead to the garden dotted with well-positioned plants and, considering the hot weather of this area, with a rectangular swimming pool perfectly aligned to the building.

Natural light and wide spaces are the elements of a design that invites one to experience the house as if you were on a long vacation. Relaxing.

Photography courtesy of Pitsou Kedem.