The White Gallery House

Israeli architecture studio Pitsou Kedem continue to impress with this 700mq family home completed in 2014. The White Gallery House is a private residence situated in a white box with large windows as decorative elements and a large open space that seems a lot like an art gallery. Vertical lines open like geometric slashes connecting the house to its surroundings, to the garden and to the long and narrow swimming pool that stems from inside the house.

The openings make it possible to look out into the surrounding environment if you are inside, or look into the house if you are outside. They allow natural light to penetrate the structure or artificial lighting to seep out into the surroundings during the hours of darkness.

These vertical openings also serve as a reminder of a modern stilt house when you see them from the outside through the surrounding trees.

Photography courtesy of Pitsou Kedem.