Vallvidrera House

Situated in Vallvidrera, a stunning Barcelona neighborhood with excellent views of the city, Vallvidrera House lies on a small land between a valley and a pine forest.

This beautiful and totally white single family home was designed by Barcelona-based studio YLAB Arquitectos and was built to cover the maximum amount of square footage on a tight budget, while at the same time positioning the house for great views and to maintain absolute privacy. A smart solution with incredible effects.

The structure is a single and compact cube that consists of three levels. The geometry of the volume directly reflects that of the sloped land it sits upon. The façade is covered in a white finish on all surfaces including the roof. The windows are flush with the façade creating a smooth surface. A fine perforated steel fence surrounds the low end of the land.

I love how this white cube sits low on the ground in perfect balance with its surroundings and nature.

Photography by Marcela Grassi.