Minimalissimo

Ghent House

architecture
Location
Ghent, New York, US
Architecture
Thomas Phifer and Partners
Photography
Scott Frances

Thomas Phifer's minimalist albeit slightly dense Ghent House was designed as a linear collection of structures, slightly askew from one another and partially embedded into a hillside. Each structure contains one room. Slightly raised interconnecting underground passages link the rooms spatially and conceptually. The building's low profile minimises its impact on the sprawling 78-acre site. A small, elevated entry building leads down and into the passage that connects the house's four bedrooms, kitchen, living, and dining rooms. Each room is focused on a large, glazed opening that provides spectacular views of the Catskill Mountains and access to the exterior. The site design accommodates sculpture, sitting areas, a pool, walking paths, beehives, and provides ample grazing land for local cattle farmers.

In the shop

M-Go-Pack

$55.00

M–Selection: Architecture

$45.00

M–Backpack

$125.00

M–Hidden

$6.00

M–Watch

$180

M–SLM–613: Desktop

$10.00