Minimalissimo

Ávila

architecture
Location
Calle Ávila, Barcelona, Spain
Architecture
All Around Lab
Collaboration
Mònica Piqué
Photography
José Hevia

Designed by All Around Lab, led by duo Noelia de la Red and Jordi Ribas, Ávila is a project that reinterprets what was originally an open-plan warehouse located in the Poble Nou neighbourhood of Barcelona to turn it into a 120 square-metre multifunctional and habitable space. The proposal aimed to carry out this transformation using "the minimum means to inhabit a place," namely storage, humid spaces, and circulations, considering the entire free volume and not just its surface.

From the arrangement of different construction pieces that articulate the different environments, and with the minimum necessary partitions, we work and project the void as the main element of the proposal. Likewise, the distributor on the upper floor is proposed as a diagonal, square-shaped void that, despite the simplicity of the whole, allows cross visuals between all the rooms, including the one on the rear facade from the staircase.

With the use of continuous materials and light colours, the aim was to obtain a bright, neutral, and warm place at the same time, making use of the furniture and integrating it from the beginning of the project. The proposal values the space thanks to its simplicity, the different textures of the materials and the light, leaving aside any excess or ornamentation and focuses on satisfying the needs of its inhabitants.

In the shop

M-Go-Pack

$55.00

M–Selection: Architecture

$45.00

M–Backpack

$125.00

M–Hidden

$6.00

M–Watch

$180

M–SLM–613: Desktop

$10.00